Kezdőlap Cupákos A gyógyvíz és a gasztronómia közös ünnepe

A gyógyvíz és a gasztronómia közös ünnepe

615
0
Hirdetés:

A büki KulturWellness programsorozat legnagyobb szabású rendezvénye a Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivál, melyet idén már 14. alkalommal rendez meg a helyi művelődési központ július 17. és 21. között.

A Vas megyei Bük település története jól ismert módon kezdődik: „A település területe már a bronzkortól lakott volt.” Később váratlan fordulattal folytatódik: „Az 1950-es évek végén kőolaj helyett melegvizet találtak a község határában.” Bükfürdő pedig külföldön is ismert és elismert gyógyfürdővé vált, amely ma már Szent György napjától Szent Mihály napjáig – egész nyáron – kulturális és kulináris programokkal kényezteti a vendégeket.

A Gyógy-Bor Napok öt napon át tíz helyszínen zajló ingyenes rendezvényén idén kiemelt szerepet kap a gasztronómia, mely külön színpadot kapott. A Gasztroszínpadon esténként neves séfek receptjeivel ismerkedhet a nagyérdemű, szombaton például Tasnádi Ákos, a budapesti Cupákos bisztró séfje mutatja be a Cupákos „Burgert”. A Bor színpadon a Budapest Bár és a Firkin nyitja a fesztivált a késő esti kulturális programot keresők örömére. A szervezők azonban a családokra is kiemelt figyelmet fordítottak: a Gyermekszínpadon a jól ismert szórakoztatók (pl. Langaléta Garabonciások, Kabóca Bábszínház) mellett a büki Ablánc Gyermek Néptánccsoport is fellép. A program azonban nem csak a színpadokon zajlik: a helyszíneket egy kézműves-kereskedő utca köti össze, ahol a kézművesek mellett neves bortermelők standjait is megtaláljuk.

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház