Kezdőlap Diéta & Egészség Sűrű sajtkrémleves – minél több sajtból készíted, annál finomabb lesz!

Sűrű sajtkrémleves – minél több sajtból készíted, annál finomabb lesz!

4761
0
Hirdetés:

A sajtkrémleves egyike a könnyen elkészíthető leveseknek, sajtimádóknak pedig egyenesen kötelező!

A sajtkrémlevesek bár általában nagyon egyszerűek, mégis van egy titkuk: minél több sajtból készítjük, annál finomabb és sűrűbb lesz. Ha többféle sajtból készítjük, csupán azt tartsuk észben, hogy a keményebb vagy az alacsonyabb zsírtartalmú sajtok lassabban olvadnak szét főzéskor.

Fűszerezés tekintetében nyugodtan engedjük el a fantáziánkat. Kerülhet bele bors, kakukkfű, petrezselyem, koriander vagy éppen majoránna is, de remekül megy a sajtkrémleveshez a szerecsendió, a szegfűszeg és a szegfűbors is. Ezeken kívül pedig akár egy kis fehérborral is megbolondíthatjuk a levesünket.

Különösen finom és laktató, ha valamilyen levesbetéttel sűrítjük, jól megy hozzá az a pirított kenyérkocka, esetleg a tortilla, a baconchips vagy akár a pirított magvak is, minta  dió, mandula. Ha pedig igazán ki akarunk tenni magunkért, akkor készítsük el cipóban!

Hozzávalók

  • 25 dkg sajt ízlés szerint, a legfinomabb akkor lesz, ha két-, háromféle sajtot is használsz
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 liter alaplé/két leveskocka 1 liter vízben felfőzve
  • 2 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 8 dkg vaj

 

A sajtokat kockázzuk fel, nagyjából egységes méretű darabokra, majd tegyük őket félre. Ha nem alapléből készítjük, akkor a leveskockát főzzük fel a vízzel. Vegyünk elő egy megfelelő lábast és olvasszunk fel benne a vajat, majd nagyon enyhén pirítsuk meg rajta a lisztet. Ezután adjuk hozzá a sajtokat, fűszerezzük meg és öntsük fel először egy deci alaplével, majd ha elolvadtak a sajtok, egy botmixerrel dolgozzuk homogén masszává az egészet.

Ezután adjuk hozzá a maradék levest, még egyszer keverjük át a botmixerrel és adjuk hozzá a tejszínt is. Utólag még ízesítsük, ha szükséges, majd forrón tálaljuk.

Borítókép: Femina

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház