Kezdőlap Diéta & Egészség Sárgarépa főzelék vajjal és petrezselyemmel

Sárgarépa főzelék vajjal és petrezselyemmel

931
0
Hirdetés:

A menzán készült ételeket sokszor éri vád, és sajnos nem mindig alaptalanul. Bár az iskolában sárgarépát leggyakrabban a finomfőzelékben ettünk, esetleg a húslevesben úszkált néha egy-egy darab, most egy igazán finom sárgarépa főzelék receptjét hoztuk, amelyet vajjal és petrezselyemmel tettük igazán ínycsiklandóvá.

Imádjuk a sárgarépát: jöhet nyersen, párolva, levesbe, főzeléknek, lényegében bárhogyan. Mi most sárgarépa főzeléket készítettük, amely önmagában is ideális, de köretként is – legutóbb mi reszelt máj mellé készítettük el. Ha pedig hanyagolnátok a húst, akkor készítsétek el zöldségfasírttal, ahhoz is remekül passzol.

A sárgarépának hála kellemesen édes, a petrezselyemnek köszönhetően pedig üdítően friss lesz a főzelék, amely biztosan feledteti majd menzás rossz emléket.

Hozzávalók

  • 600 g sárgarépa
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 0.5 citromból nyert citromlé
  • 0.5 citromból nyert citromhéj
  • 60 g vaj
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 60 g finomliszt
  • 2 dl víz
  • 7 dl tej
  • só ízlés szerint

 

A zöldségeket megpucoljuk, felaprítjuk. A citrom héját lereszeljük, és levét kifacsarjuk.

Egy lábasban vajat hevítünk, hozzáadjuk az olajat, majd a répát félpuhára pároljuk, és lekapcsoljuk a lángot.

Folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk a lisztet és egy kevés vizet, majd a tejet.

Sózzuk, és hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a petrezselymet.

Felforraljuk, és ha kellően besűrűsödött, tálalhatjuk is.

Borítókép forrása: Youtube

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház