Kezdőlap Cupákos Így készül a világbajnok grízgaluska

Így készül a világbajnok grízgaluska

3398
0
Hirdetés:

Egyik kedvenc levesbetétünk a grízgaluska, így éppen itt volt már az ideje, hogy róla is szót ejtsünk. 

Bár egy igazán hagyományos ételről van szó, közel sem olyan egyszerű eltalálni az arányokat, nekünk például már rengeteg kemény grízgaluska van a hátunk mögött. Szégyen, nem szégyen, de sokat kísérleteztünk már vele, és azért közel sem lett mindig tökéletes.

Az sem jó, ha túl kemény, de az sem, ha szétesik. A titka talán az, hogy egy tojáshoz három evőkanál búzadarát számoljunk, és keverjünk a masszába egy kevés szódabikarbónát is.

Levesben készítve lesz a legízesebb.

Hozzávalók

A tojásokat üssük egy tálkába, majd villával verjük habosra. Adjunk hozzá sót, kevés szódabikarbónát, és fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát. Keverjük alaposan össze, sima, tejfölszerű masszát kell kapnunk. Lefedve hagyjuk állni hűvös helyen legalább 30 percig, ennyi idő alatt a gríz jól megszívja majd magát. Ha a massza pihentetés után túl sűrű lesz, hígítsuk kevés levessel.

Egy nagy lábosban forraljunk enyhén sós vizet, és egy evőkanállal szaggassuk bele a galuskákat, majd főzzük meg kis lángon, fedő nélkül körülbelül 15 perc alatt. Közben ne kevergessük, mert összetörik a betét. Mielőtt kivennénk a vízből, vágjunk ketté egyet. Ha homogén, akkor biztosak lehetünk benne, hogy elkészült.

Lefedve hagyd még pihenni 20 percig.

Borítókép forrása: Cookpad

Recept forrása: Sóbors

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház