Kezdőlap Események Ők a 2020-as év Ország Tortája versenyének győztesei

Ők a 2020-as év Ország Tortája versenyének győztesei

717
0
2020 ország tortája
Forrás: Startlap
Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

Megvannak az Ország tortája verseny 2020-as nyertesei, a desszerteket leghamarabb augusztus 19-én kóstolhatja meg a nagyközönség.

Minden évben alig várjuk, hogy megkóstolhassuk az ország tortája címet elnyerő finomságokat, ezúttal ez a két torta zsebelhette be a nívós hazai díjat:

A ország tortája: Curiositas (készítő: Füredi Krisztián – Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső)

A latinul kíváncsiság névre hallgató különlegesség valódi kuriózum, összetétele pedig a következő: fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat.

Az izgalmas és újszerű alkotás Füredi Krisztián fiatal cukrászmester keze munkáját dicséri, aki a mostanában méltatlanul sokat mellőzött gyümölcsünkhöz, a birsalmához nyúlt vissza: a birszselét birskompóttal és birs pálinkával  egészítette ki, kihangsúlyozva ennek a pompás gyümölcs egyedi ízvilágát.

Forrás: Funzine

 

Az ország cukormentes tortája: Szentivánéji álom (készítő: JÓkenyér cukrászat, Pilisszentiván)

Az ország cukormentes tortája természetesen nem tartalmaz hozzáadott cukrot, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenként 13,3 g szénhidrát és 252,5 kcal, így cukorbetegek számára is jó alternatíva. A romantikus elnevezési Szentivánéji Álom ízvilágát a fahéjas, kellemes savanykás meggylekvár, és a könnyű meggyes habkrém adja, amelyet a tejszínes-zabpelyhes angol krém koronáz meg.

Forrás: Funzine

Az árusító cukrászdák listáját augusztus 14-től megtalálják a www.cukraszat.net oldalon, a lista várhatóan bővülni fog augusztus 18-ig.
Szerintünk a 2020 Ország tortája díj nyertesei nagyon guszták lettek, alig várjuk, hogy megkóstolhassuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház