Kezdőlap Hírek Gyermekkorunk ízei: petrezselymes krumpli

Gyermekkorunk ízei: petrezselymes krumpli

1735
0
petrezselymes_krumpli
Forrás: Olcsó receptek
Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

A petrezselymes krumpli íze minket a gyermekkorba repít vissza, de nem csak ez az oka annak, hogy szeretjük: egy remekül variálható köret, amelyet most sem tudunk megunni.

Bár elsőre talán furcsán hangzik, hogy egy olyan puritánul egyszerű köretnek, mint a petrezselymes krumpli, önálló cikket szentelünk, pedig higgyétek el, még itt is van mit átbeszélni.

Ha nagyon autentikusak szeretnénk lenni, akkor a petrezselymes krumpli csakis rántott szelettel és uborkasalátával az igazi. Természetesen mással is isteni, de ha így készítjük, akkor biztos, hogy a gyermekkorba repülhetünk vissza.

Sőt, ha jól készítjük a petrezselymes krumpli olyan finom, hogy akár főételként is megállja a helyét. 

A jó petrezselymes krumpli titka az újburgonya, amely belülről puha, kívül pedig ropogós aranybarna, ha pedig olívaolajjal készítjük, még zamatosabb lesz.

Hozzávalók

1 kg újkrumpli
– 4 ek olíva olaj
– 2 csokor petrezselyem
– só

Alaposan megmossuk az újkrumplit, majd falatnyi darabokra vágjuk. Nem kell meghámozni! Ezután egy vastag fenekű, tapadásmentes serpenyőbe tesszük. Megsózzuk, öntünk rá 3-4 mm vizet, meglocsoljuk alaposan olívaolajjal, majd lefedjük és elkezdjük főzni közepes lángon.

Letakarva, nagyjából 10 percig pároljuk a krumplit, aztán fedő nélkül sütjük tovább. Ekkorra a víz már szinte teljesen elpárolgott. Amikor a krumplidarabok alja elkezd barnulni, nény percenként egy lapos fakanállal óvatosan átkeverjük. Ezt addig csináljuk, míg a krumpli mindenhol szép, aranybarna nem lesz. Ha útközben túlságosan kiszáradna, adjunk hozzá még 1-2 evőkanál olívaolajat.

Apróra vágjuk az alaposan megmosott friss petrezselymet. Amikor a krumpli már kész, rászórjuk, aztán átkeverjük, és már tálalhatjuk is.

recept forrása: Mindmegette

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház