Hirdetés:

Egy kis változatosság sosem árt: a megszokott panírrecept helyett érdemes kipróbálni a kukoricalisztben készített hal receptjét, nekünk nagyon bejött!

Pontyot többnyire csak halászlében szoktunk enni, sütni sokkal finomabb a kevésbé zsíros tavi, esetleg tengeri halak. Ha kukoricalisztből készítjük el az uszonyosok panírját, akkor a hal belül omlós és puha marad, míg a panír miatt kívül pedig ropogós.

Bármilyen fajta halból dolgozhatunk, mivel mi éppen kaptunk ajándékba két szép fogast, ebből készítettük el, ami után – mondanunk sem kell -, mind a tíz ujjunkat megnyaltuk. A süllő alias fogas egyébként sokak kedvence, és annak ellenére, hogy egy félelmetes vadász a „vizek hercegnője” bókkal is illetik. Hogy miért pont hercegnő, és nem herceg, erre nem tudjuk a választ, bár kétségkívül van benne valami kecsesség, annak ellenére is, hogy egy igazi vadász.

Vannak olyan szerencsések – mint például most mi is -, akik a halat frissen, megtisztítva, kifilézve kapják, így a receptből a fárasztó pucolás és filézés részét inkább most kihagynánk.

hal
Harcsával készítve is isteni. Forrás: Femina

Hozzávalók

2 közepes süllő
ízlés szerint só
2-3 ek kukoricaliszt
1/2 tk fűszerpaprika
szükség szerint étolaj a sütéshez

Besózzuk a süllőszeleteket, megforgatjuk a fűszerpaprikával összekevert kukoricalisztben, majd kisütjük az olajban, és sült burgonyával vagy hagymás krumplival tálalva is isteni!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház