sütőtökkrém
Forrás: Spoon University
Hirdetés:

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire szuper alapanyag a sütőtök, az egyik legfinomabb felhasználási módja pedig a pikáns sütőtökkrém.

Minden évben alig várjuk a sütőtök-szezont, amiből finom leves, sütemény, szendvicskrém is készíthető, és természetesen önmagában, sütve is nagyon finom. Talán kevésbé gyakori – ám nem kevésbé finom – felhasználási módja a sütőtökkrém, amely pirítósra kenve nagyon ízletes, ráadásul egészséges reggeli vagy vacsora is lehet.

Mivel szeptembertől januárig tart a sütőtök szezonja, van még időnk, hogy a lehető legtöbb formájában gondoljuk újra a sütőtököt, ugyanis nevével ellentétben nem csak sütni lehet a vitaminokban gazdag, olcsó zöldséget.

sütőtökkrém
Forrás: Taste of home

Hozzávalók

  • 1.5kg sütőtök
  • 2fejvöröshagyma
  • 2dbkápia paprika
  • 1tkétolaj
  • 1csip só
  • 1csip bazsalikom
  • 1csip oregano
  • 1csipbors
  • 3gerezdzúzott fokhagyma
  • 1mkparadicsompür

 

A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A hagymát felnegyedeljük. A kápia paprikát kimagozzuk, hosszában negyedeljük, majd a hagymákkal együtt a tepsibe helyezzük a sütőtök mellé. 190 fokon körülbelül 45-50 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni.

Ezután aprítóba tesszük a sült hagymát, a sült kápia paprikát, a héjából kifejtett sütőtököt, valamint az olajat. Sóval, bazsalikommal, oregánóval, borssal, fokhagymával és a paradicsompürével ízesítjük, majd az aprítógéppel pürésítjük. Az elkészíült sütőtökkrémet pirítósra kenve isteni reggeli vagy vacsora lehet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház