Hirdetés:

A céklakrém intenzív színe párját ritkítja: a bíborvörös szendvicskrém nem csak kinézete, de íze miatt is okkal kerül a tányérunkra, ám nagyon nem mindegy mivel ízesítjük. 

A cékla nem csak savanyúságként jó, de nem ám: meg is süthetjük, készíthetünk belőle süteményt, de még krémet is, amelyet pirítósra kenve tálalhatunk.

A zöldség nem mellesleg antioxidánsokban is nagyon gazdag, ezt egyébként mélyvörös színe is mutatja. Testünk egyik nagy méregtelenítő szervére, a májra is jótékonyan hat, emellett pedig még nagyon jó vértisztító is.

céklakrém
Forrás: Pinterest

Hozzávalók

1 közepes db cékla
15 dkg feta sajt
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tejföl (vagy natúr joghurt)
1 gerezd fokhagyma (esetleg)
1 kávéskanál köménymag

A céklát vagy vízben megfőzzük, vagy párolóban puhára pároljuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük.

Főzés helyett süthetjük is: ebben az estben a megmosott céklagumókat a nagyságuktól függően kettő vagy négy részre kell vágni, elrendezni egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd 180 fokon körülbelül egy óra alatt ruhára sütni. Még melegen megpucolhatjuk, majd felvághatjuk kisebb darabokra, és egy botmixerrel összepürésítjük.

A fetát villával összenyomkodjuk, és a joghurttal összekeverjük.

A hagymát szintén lereszeljük, és a céklához adjuk.

A céklát a fetás joghurttal összekeverjük, és egy kis köménnyel fűszerezzük. A céklakrém pirítósra kenve a legfinomabb, de mártogatósként is remek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház