Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

Egy párnak véletlenül a 18 dolláros Pinot Noir helyett, a 2000 dolláros Mouton Rothschild 1989-et szolgálták fel a világhírű New York-i Balthazar étteremben.

Négy Wall Street-i üzletember rendelt egy palackot az étterem akkoriban legdrágábbnak számító 2000 dolláros Château Mouton Rothschild-ból. Ezzel egyidőben egy fiatal pár is kért egy üveg bort, méghozzá az étterem legolcsóbb vöröséből. Mindkét bort a felszolgálás előtt üvegekbe töltötték ki.

Keith McNally, a Balthazar étteremben tulajdonosa egy Instagram posztban számolt be a vicces esetről, amelyben a pincér összecserélte az említett boros üvegeket, így a fiatal pár kapta a méregdrága Château Mouton Rothschild-ot, míg az üzletembereknek a jóval olcsóbb pinot noir-ral kellett beérniük. Különösen vicces az eset, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy egyik vendég sem vette észre a tévedést: a különleges francia bort megrendelő üzletember dicsérte a Pinot Noir „tisztaságát”, miközben a fiatal pár viccesen úgy tett, mintha egy különösen drága bort iszogatnának (tulajdonképpen így is volt, csak ők erről nem tudtak).

balthazar 2000 dolláros
Forrás: Business Insider

McNally elmesélte, hogy bár kissé mulatságosnak tűnt, sajnos pontot kellett tenniük az ügy végére, így akármennyire is egyszerűbb lett volna hallgatni a bakiról, végül mindkét társaságnak bevallották az igazat. Bár szerencsére nem lett belőle sértődés, azért nem nehéz kitalálni, hogy kik távoztak elégedettebben az étteremből. A fiatal pár szinte eksztázisba kerülve, úgy nyilatkozott az eset kapcsán, hogy olyan érzés volt, mintha a bank az ő javukra hibázott volna.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház