sütőtökös túrógombóc
Forrás: Where is my spoon
Hirdetés:

Mostanság minden a sütőtök körül forog a konyhában, a napokban talált sütőtökös túrógombóc receptünk is jó példa erre. 

A sütőtök a legkedvesebb őszi alapanyagunk, egészen egyszerűen azért, mert elképesztően sok formában lehet újragondolni: lehet belőle krémleves, desszert, főzelék, vagy simán megsütve egyszerűen csak délutáni nasi is.

A sütőtökös túrógombóc receptjébe az interneten szörfölgetve futottunk belőle, és már első pillantásra annyira megfogott minket, hogy gondoltuk, veletek is megosztjuk ezt a remek ötletet.

Tulajdonképpen a sütőtökös túrógombóc egy az egyben úgy készül, mint a sima túrógombóc, annyi különbséggel, hogy itt a túró mellett a sütőtök is bekerül a képbe.

sütőtökös túrógombóc
Forrás: Netamin

Hozzávalók

300 g tehéntúró
250 g sütőtök
3 ek cukor
150 g búzadara
30 g finomliszt
1 db tojás
10 g vaj
1 ek porcukor (tetejére)

A sütőtököt megsütjük, majd ha kész, szépen megvárjuk, hogy kisüljön.

A túrót, a tojást a cukrot egy méretes tálba tesszük, majd jó alaposan összekutyulva egyneművé keverjük. Ha van botmixerünk, akkor azzal is készíthetjük.

Ha ez megvan, belekeverjük az apró darabokra vágott, puha sütőtököt, majd következhet a búzadara és a liszt. Keverés közben a tök is pépesedik. A masszát félretesszük és kb. 1-1.5 órára hagyjuk pihenni, és ezalatt az idő alatt egy nagyobb lábosban vizet forralunk.

A túrós-tökös masszából vizes kézzel ízlésünknek megfelelő nagyságú csinos gombócot formálunk, és a gyöngyözően forró vízbe dobjuk őket. Miután a gombócok feljöttek a víz tetejére, még főzzük 5-6 percig.

Egy méretes serpenyőben felforrósítjuk a vajat. A vízből kiszedett, lecsepegtetett gombócokat körbesütjük a vajon.

Melegen, porcukorral – vagy ha szeretnénk egy kis fahéjjal meghintve -, kínáljuk tartalmas levesek után főételnek vagy desszertnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház