Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

A sült alma illatának csak nagyon kevesen tudnak ellenállni, mellesleg nem is kell: ez az őszi desszert pillanatok alatt kész, és csupán négy alapanyag szükségeltetik hozzá. 

Azt már megmutattok, hogyan készíthetitek el a sült birsalmát, ám arról még nem beszéltünk, hogyan érdemes megsütni a sima almát.

A fahéjas mézes sült alma a hideg, borongós napokon fogyasztva a leghangulatosabb, illatával és melegségével képes színt vinni még a barátságtalan őszi hétköznapokba is. Mellesleg számtalan módon elkészíthetjük: meg is tölthetjük, ha szeretnénk, de önmagában, egy kevés cukorral és mézzel megsütve is nagyon finom.

Mi ezúttal nem gondoltuk túl a dolgot, így a fahéjas-mézes verzióra mutatunk egy receptet.

sült alma
Dióval is díszíthetjük a tetejét. Forrás: Delish

Hozzávalók

  • 6 db alma
  • 6 teáskanál vaj
  • 0.5 bögre cukor
  • 2 teáskanál fahéj

Az almát alaposan megmossuk, szárazra töröljük, a tetejét levágjuk, a magokat pedig eltávolítjuk. (Érdemes rá ügyelni, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak.) Mindegyik almába teszünk egy kevéske cukrot, egy teáskanál vajat, és megszórjuk fahéjjal. Az alma tetejét visszahelyezzük, majd szépen felsorakoztatjuk a gyümölcsöket egy sütőpapírral bélelt tepsiben.

185 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket, és körülbelül 30 percig sütjük, vagy addig, amíg a gyümölcs héja el nem kezd ráncosodni. Kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, és még melegen meghintjük cukorral. Langyosan fogyasztjuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház