Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

Most hogy itt a Halloween, vegyünk elő egy jól bevált sütireceptet: a Red Velvet muffin egy gyorsan összedobható nyalánkság, amely vérfagyasztó meglepetés lesz a vendégek számára. 

Ennek a vérvörös muffinnak csak a legbátrabbak mernek ellenállni, ám többnyire még ők sem akarnak, és miért is tennék: ez a muffin ugyanis nem csak látványra különleges, de ízre is igazán finom, a tetején található mascarponénak köszönhetően pedig még roppant krémes is.

red velvet muffin
Forrás: Averie Cooks

Hozzávalók

25 dkg finomliszt
1 csipet só
2 ek cukrozatlan kakaópor
12 dkg margarin
30 dkg cukor
2 db tojás
1 db vanília (vagy vanília aroma)
2.4 dl joghurt (vagy kefir)
4 kávéskanál ételfesték
1 tk ecet
1 tk szódabikarbóna

Előmelegíthetjük a sütőnket 180 fokosra, mivel percek néhány perc alatt összedobható.

A margarint először habosra keverjük a cukorral, majd mehetnek hozzájuk a tojások, a vanília, majd ezt simára keverjük.

A lisztet elkeverjük a kakaóval és a csipet sóval, ezután hozzáadjuk a margarinos masszához, és alaposan elvegyítjük robotgép segítségével.

A joghurtban elkeverjük az ételfestéket, majd az előbbiekhez keverjük.

Végül a szódabikarbónát egy külön kis pohárban, vagy akár a joghurtos pohárban felfuttatjuk az ecettel, és ezt is belekavarjuk a tésztánkba.

A muffin formákat kibéleljük kis papírkákkal, és megtöltjük a masszával. Nem teljesen teli, mivel sütés közben meg fognak púposodni. (Kb. 1-1,5 evőkanállal szoktam tenni egy kis kosárkába.)

180 fokon 25-30 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet: a krémhez gépi habverő segítségével kikeverjük a mascarponét a cukorral, majd beleforgatjuk a fixálóval kemény habbá vert tejszínt. Csinos rakunk belőle a kihűlt süti tetejére, és már tálalhatjuk is.

Ha kedvünk tartja, még piros dekorációval is megszórhatjuk a muffinok tetejét.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház