Hirdetés:

A tökfasírt akkor is jó választás, ha egyébként nem vagy vega, az enyhén fokhagymás, kellemesen kapros finomság ugyanis remekül megy syinte bármilyen körethez. 

A tökfasírt egy könnyed, sütőben készült puffancs, amely főzelékek mellé és önmagában is ideális, sőt akár vega hamburgerbe is nyugodt szívvel rakható. Ha szeretnénk, készíthetünk hozzá mártogatóst, a fokhagymás tejföl például kifejezetten passzol hozzá.

tökfasírt
Fotó: One Upon a Chef

Hozzávalók

250 g zsenge főzőtök (tisztított mennyiség)
1 db kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma (ducibb)
30 g Trappista sajt
50 g Feta sajt
ízlés szerint friss kapor
ízlés szerint friss petrezselyemzöld
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt fekete bors
ízlés szerint morzsolt oregánó
ízlés szerint őrölt csemege fűszerpaprika
5 evőkanál búzaliszt
szükség szerint zsemlemorzsa
1 db tojás M-es
A tököt először meghámozzuk, félbevágjuk, a magokat kikaparjuk, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt tököt enyhén lesózzuk, majd 30 percre félretesszük.
Ezidő alatt előkészítjük, kimérjük a többi hozzávalót is: a megtisztított hagymákat, a sajtokat, valamint az átöblített, lecsepegtetett petrezselyemzöldet, a kaprot pedig apróra vágjuk.
A reszelt tökből alaposan kinyomkodjuk a levet, majd mehetnek hozzá az összeaprított hozzávalók, valamint a tojás és a liszt is. Mindezt alaposan összedolgozzuk, és apránként annyi zsemlemorzsát teszünk még hozzá, hogy sűrű, nem folyós, kanalazható masszánk legyen. Nagyjából 4 evőkanálnyi morzsára lesz szükségünk, de ez függ attól, hogy a tök mennyi levet ereszt még ki.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe gombócokat formázunk belőle, és 180 fokos sütőbe toljuk, 15–20 perc alatt pedig pirosra sütjük.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház