Hirdetés:

A kókuszgolyó az egyik legnépszerűbb sütés nélküli desszert, amelyet zabpehelyből készítve még egészségessé is varázsolhatunk. 

Ha a zabpehely is belekerül ebbe a klasszikusba, akkor ha mértéktelenül nem is, de nyugodtabb szívvel falatozhatunk belőle, hiszen a rostnak köszönhetően kifejezetten jót tesz az emésztésnek. Noha a cukor miatt diétásnak így sem mondható, érdemes elkészíteni, ha csavarnánk egyet a hagyományos recepten. Mi egy cukor nélküli, xilittel készült variációt mutatunk, ahol az almáknak köszönhetően még finomabb lesz a végeredmény, és még a cukor miatt sem kell aggódnunk.

kókuszgolyó-zabpehelyből
Fotó: A Southern Soul

Hozzávalók

3 db alma
10 ek zabpehely
6 tk xilit
3 tk cukrozatlan kakaópor
8 ek kókuszreszelék
25 szem magozott meggy

 

Hámozzuk meg az almákat, majd reszeljük le. Ha ez megtörtént, tegyük hozzá a zabpelyhet és a xilitet.

Tegyük félre kb. negyed órára, az alma levét fel fogja szívni a zabpehely, ha pedig nagyon puhának érezzük tegyünk még bele zabpelyhet. Ne aggódjunk, ha a hagyományos kókuszgolyóhoz képest puhább lesz a massza, a klasszikus verzió ugyanis jóval keményebb.

Tegyük bele a kakaóport és 4 ek kókuszreszeléket. Ezután formázzunk csinos kis golyókat, majd nyomjuk a közepébe a meggyet. A maradék kókuszreszeléket szórjuk tányérra es ebben forgassuk meg a kész kis golyócskákat.

Kész a zabpehelyből készült kókuszgolyó, jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház