Hirdetés:

Bár elsőre furán hangozhat, de a tészta és a citrom nagyon jól passzol egymáshoz, erre az egyik legjobb bizonyíték a Pasta al Limone. 

Igaz, még csak február végén járunk, de olyan elemi erővel tört be a tavasz, ahogy nem is gondoltuk volna. Bár elképzelhető, hogy ez csak átmeneti állapot, de mi már elkezdtük felkutatni azokat az ízeket, melyek jól passzolnak a tavaszhoz, és kissé könnyítenek a téli, nehéz ételekkel megterhelt gyomrunkon.

A Pasta al Limone egy végtelenül egyszerű tésztaféle, amely friss, könnyed és csupán öt alapanyag kell hozzá: tészta, vaj, fokhagyma, parmezán és az elmaradhatatlan citrom!

pasta-al-limone
Fotó: Milk Street

Hozzávalók

500 g spagetti tészta (durum)
2 citromból nyert citromlé (a héját vékony csíkokra is vághatjuk, vagy csak egyszerűna félbevágott citromot héjastul adjuk hozzá)
100 g vaj (jobb hozzá, mint az olívaolaj, de azzal is készíthetjük)
1 gerezd fokhagyma (zúzva, kihagyható)
1 kk fekete bors (durvára őrölt
100 g parmezán sajt

Lobogó sós vízben tegyük fel a spagettit főni. (Ha nagyon profi vagy a konyhában, vagy egyszerűen odavagy a citromért, akkor a tésztát együtt is főzheted az egyik meghámozott, kifacsart citrommal) A tészta pedig al dente-re főjön, úgy az igazi.

Egy nagyobb tálban keverjük össze a citromok levét, a vajat, a tört színes borsot, zúzott fokhagymát és a reszelt parmezén felét.

Ha kész a spagetti, szűrjük le, és forgassuk bele a fűszeres, vajas citromlébe (ha nem elég krémes, mehet hozzá a maradék főzővízből egy kis merőkanállal).

Forrón tálaljuk, szórjuk meg a maradék parmezánnal!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház