Hirdetés:

Elsőre talán furcsának tűnhet a bacon és a datolya párosa, pedig a szalonnába göngyölt édes gyümölcs igazán fenséges harapnivaló.  

A húsok, a zöldségek, de még a sajtok is sokat köszönthetnek a baconnek, mert bármit is tekerjünk be a szalonnába, mindig kicsit ízletesebb lesz a végeredmény.

A baconbe göngyölt datolyát főképpen előételként szokás az asztalra tenni, de szerintünk egy friss zöld salátával kiegészítve egy könnyed vacsorának is teljesen megfelelő.

baconbe tekert datolya
Fotó: Pinch of Yum

Hozzávalók

  • 18 kimagozott datolya
  • 9 szelet bacon
  • 1/4 csésze kecskesajt
  • 2 szál rozmaring

 

A baconszeleteket kettévágjuk, a datolyákat pedig miután kimagoztuk, megtöltjük a kecskesajttal és egy-egy kis rozmaring ágat is teszünk hozzá.

A szalonnába belegöngyöljük a töltött datolyákat és fogpiszkáló segítségével rögzítjük.

A göngyölt datolyákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 230 fokon addig sütjük, amíg a bacon ropogóssá nem válik.

Ha szükséges, néha megforgatjuk őket. Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház