garlic-bread
Fotó: Cuisine Fled
Hirdetés:

Ennek a fogásnak mindössze 10 perc az elkészítési ideje: a garlic bread fokhagymás fűszervajjal és pihe-puha bagettel készül, és sokkal finomabb, mint a boltban kapható kész péksütemények. 

A garlic bread, azaz a fokhagymás-vajas bagett ínycsiklandóan ropogós és fűszeres, amit melegen a legjobb tálalni. (Igaz, egyébként sem marad ideje kihűlni!)

A bagettet természetesen mi magunk is csinálhatjuk hozzá, ám úgy értelemszerűen sokkal több időbe telik majd az étel elkészítése.

garlic-bread
Fotó: The New York Times

Hozzávalók

35 dkg bagett (1 nagy darab)
10 dkg vaj (puha, szobahőmérsékletű)
6 gerezd fokhagyma
0.5 citromból nyert citromhéj
1 csokor petrezselyem
25 g parmezán sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Egy tálban elkészítjük a fűszervajat: a puha vajat alaposan kikeverjük a reszelt fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, a reszelt parmezánnal és a citromhéjjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A bagettet merőlegesen felvágjuk, és mindkét felüket alaposan bekenjük a fűszervajjal. Jusson mindenhova, mert ahol nem fedi be, ott megéghet a bagett!

A megkent bagettfeleket tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, ha pedig van grillfokozat a sütőnkön, akkor inkább azt használjuk.

10 perc alatt meg is sül a fokhagymás-fűszervajas bagett, amely után nincs is más dolgunk, mint melegében elfogyasztani.

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház