Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

Amíg tart a sóska szezonja, számtalanszor kerül az asztalunkra, a hagyományos főzelék és leves mellett omlett formájában is. 

Az akár 60 centiméter magasságúra megnövő növényekből finom főzelék és leves is készíthető, de savanykás íze miatt egyes helyeken fűszerezésre is használják, zsenge levei pedig nyersen is fogyaszthatók, miskulancia salátával keverve ízletesek. A magas C-vitamin tartalmú sóska remekül illik a burgonyához, a lencséhez és a tojáshoz is, így ízletes omlett is készíthető belőle.

Omlett sóskával 

6 db tojás
150 g sóska
3 ek vaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A sóskát megtisztítjuk: a szárát levágjuk, majd vízben megmossuk. Egy közepes méretű serpenyőben, másfél kanálnyi vajon, 1-2 perc alatt megdinszteljük a sóskaleveleket. A sóska engedni fog egy kis levet, ezt majd csepegtessük le róla.

Ugyanebben a serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, majd mehetnek bele a sózott-borsozott tojásokat.

Nem kavargatjuk, hagyjuk, hogy a tojás alja közepes láng felett megszilárduljon.

Amikor az alja elkészült, ám a teteje még lágy, a dinsztelt sóskét az omlett közepére halmozzuk, majd egy villa segítségével felhajtjuk.

Hajtással lefelé tányérra csúsztatjuk és azonnal fogyasztjuk. Kész is a mennyei sóskás omlett, friss paradicsommal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház