Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

Tizenötödik alkalommal hirdették meg az Ország tortája versenyt, kiderült, mely süti kreációk esélyesek a győzelemre. 

Augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe alkalmából a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2007 óta minden évben meghirdeti a Magyarország tortája versenyt. Idén az Ország tortája mellett az Egy a Természettel elnevezésű versenyt is meghirdették, melynek győztese a Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. hivatalos tortája lesz.

https://www.facebook.com/cukraszipartestulet/posts/10158421042984755

 

A Magyarország Tortája verseny indulói között divatos alapanyag az eper, a szeder, a mák és a kávé, több torta alapízeit is ezek az összetevők alkotják – olvashatjuk a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestület hivatalos Facebook-oldalán. Emellett a magyar konyha egyik jellegzetes alapanyaga, a tejföl is szerepet kapott a torták készítésekor, továbbá olyan izgalmas zöldségek is felbukkantak, mint a rebarbara, a paprika vagy a cékla. Az Egy a Természettel versenyen indulóknak pedig az alábbi alapanyagok közül legalább egyet kellett felhasználniuk: áfonya, gesztenye, csipkebogyó, mogyoró, bodza.

Természetesen ezúttal is megválasztják Magyarország Cukormentes Tortáját, az idei versenyzőket a szokatlan ízpárosítások jellemzik: a hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertek alapanyagai között olyan különleges összetevők is szerepet kaptak, mint a  tonkabab, édesburgonya, kuszkusz, köles, tápiókagyöngy, a közkedveltebb ízek közül pedig a szeder, a málna, a barack és az eper volt a favorit.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház