Hirdetés:

A bögrés amerikai palacsinta kisebb és pufibb mint a miénk, és desszertnek és reggelinek is remek választás. 

Az imádnivaló, pufi palacsinta mindenki kedvence, ráadásul villámgyorsan megvan, és bögrés változatban is létezik. Legtöbbször juharsziruppal, gyümölccsel, lekvárral vagy vajjal tálalják, de a sima verzió fel is dobható, tehetünk például almát a tésztába, ettől  igazán puha és illatos lesz a palacsinta.

Bögrés almás amerikai palacsinta

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 db közepes alma
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 csipet 
  • olaj

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat.

A tojást elkezdjük habosítani, hozzáöntjük a tejet, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a száraz hozzávalókhoz.

Gépi habverő segítségével elkezdjük összedolgozni a masszát, akkor lesz jó, ha sima, homogén állagot kapunk.

Az almát megmossuk, megtörölgetjük, lereszeljük. Beleöntjük a palacsintatésztába, majd óvatosan elkeverjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és egy kis merőkanál segítségével a palacsintát egyenként kisütjük. Vajjal, lekvárral vagy gyümölccsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház