Hirdetés:

A sült krumplin és a főtt rizsen túl is van élet a köretek világában, például a kevésbé szaftos ételek mellé nincs is jobb, mint a csőben sült zelleres krumpli, ami olyan laktató, hogy akár főételnek is megállja a helyét. 

Ahogy egyre hűvösödnek a napok, kezdenek előkerülni a tartalmasabb fogások. A csőben sült finomságok különösen közkedveltek ilyenkor, hiszen viszonylag kevés előkészülettel ízletes és laktató ételt készíthetünk. A csőben sült zelleres krumpli száraz húsok és zöldségek mellé is kiváló köret, de akár önálló, húsmentes egytálételként is fogyasztható, a krumpli és a zeller párosa ugyanis már önmagában is felér egy főétellel.

Csőben sült zelleres krumpli 

40 dkg zeller
60 dkg burgonya
2 dl tej
2 dl tejszín
10 dkg
parmezán sajt
1 ek zsálya
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint

A krumplit és a zellergumókat megmossuk, megpucoljuk, a krumplit 3-4 mm vastagságúra vágjuk, a zeller pedig először négybe vágjuk, és ezután szeleteljük hasonló vastagságúra. Nagy tálba tesszük

A tejet és a tejszínt a tálba öntjük. Hozzászórjuk a reszelt parmezán 2-/3-át is. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a a durvára vagdosott zsályaleveleket, és az egészet alaposan összeforgatjuk.

Kivajazott tepsibe beleöntjük az egészet, és elegyengetjük úgy, hogy felül csak krumpli legyen.

Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe toljuk kb. 40-50 percre, vagy amíg a krumpli- és zellerkarikák megpuhulnak.

Ha a zöldségek elkészültek, meghintjük a maradék sajttal, majd visszatoljuk a sütőbe.  10-15 perc alatt rápirul a sajt, és már kész is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház