Hirdetés:

A serpenyőben sült kelbimbó a világ egyik legegyszerűbb fogása, ami igazán finom tud lenni, ha egy kevés ropogós bacon is kerül mellé. 

A kelbimbó igencsak megosztó étel, pedig a mini káposztára emlékeztető vitaminbomba kifejezetten ízletes tud lenni, csak tudni kell elkészíteni. Az egyik legnépszerűbb serpenyőben készült változatban a kelbimbó és a bacon kerül egymás mellé, amelyek remekül kiegészítik egymást, fontos azonban, hogy kisebb, kemény, élénkzöld kelbimbókat válasszunk, a nagyobbaknál sajnos előfordulhat, hogy már kevésbé frissek, esetleg avas is a belsejük.

Serpenyőben sült kelbimbó baconnel 

  • 1 kg kelbimbó
  • 10 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • bors

A kelbimbót alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, a külső leveleit és a torzsákat eltávolítjuk. Forrásban lévő vízben főzzük 2 percig, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, papírtörlővel felitatjuk a nedvességet.

Egy tálkába beleöntjük az olajat, a zúzott fokhagymát, megszórjuk egy kevés sóval, borssal, majd belerakjuk a kelbimbókat.

Megforgatjuk benne a megfőtt zöldségeket, úgy hogy mindenhova jusson a fűszeres keverékből.

A vöröshagymát és a bacont apró kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. (Sütőben is készíthetjük, ebben az esetben 180 fokos sütőbe toljuk, és 20 perc alatt készre sütjük.)

A fűszeres kelbimbókat hozzáadjuk a baconhoz és a vöröshagymához, majd 4-5 percig együtt sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház