Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

A fűszeres sült kelbimbó már önmagában is nagyon finom, de a baconbe tekert változat még szaftosabb és ízesebb. 

A kelbimbó az egyik legsokoldalúbb zöldség, ugyanakkor igen megosztó is, sokan ugyanis irtóznak a mini káposztára emlékeztető zöldségtől szokatlan kinézete és illata miatt. Pedig ha jól készítik el, nagyon ízletes tud lenni, sütőben készítve például különösen ízletes, a pikáns ízek kedvelői különféle fűszerekkel is megszórhatják, úgy még finomabb lesz a végeredmény.

Ha még ennél is tovább csavarnánk a dolgon, akkor érdemes kipróbálni a baconbe tekert variációt, amelytől nemcsak elképesztően látványos, de még szaftosabb és ízesebb is lesz a kelbimbó. Önmagában és mártogatóssal is remek választás, de bundázott zöldségek mellé köretként is el tudjuk képzelni.

Baconbe tekert kelbimbó

  • 500 gramm kelbimbó
  • 12 szelet bacon
  • 2 csipet nagy szemű só
  • chili
  • bors

A kelbimbókat először megtisztítjuk, majd szárukat levágjuk. Megmossuk, papírtőrlővel leitatjuk a nedvességet.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A kelbimbókat addig egy tálba helyezzük, majd bőségesen megszórjuk nagy szemű sóval, borssal és chilivel. Alaposan összekeverjük, hogy mindenütt egyenletesen bevonja a fűszer.

Mindegyik szalonnaszeletre egy kelbimbót teszünk, és felgöngyöljük úgy, hogy betakarja. Fogvájóval érdemes megtűzni, hogy ne nyíljon szét a bacon sütés közben.

Kevés olívaolajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba rendezzük a kelbimbókat, majd 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház