Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

A paradicsomos krumpli ízletes mediterrán köretként vagy könnyed vacsoraként is tálalható. 

Ugyan a paradicsom és a krumpli elsőre furcsa párosnak tűnhet, el sem hinnéd, milyen ízletesek lesznek ezek az egyszerű, egészséges összetevők, ha együtt sütik őket. Az elkészítése egyébként rendkívül egyszerű, és szinte biztos, hogy minden szükséges alapanyag megtalálható hozzá a konyhádban.

Paradicsomos krumpli

3 kg krumpli
1 közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
700 ml hámozott paradicsom
2 tk oregánó
0.5 tk piros paprika
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
4 ek olívaolaj
friss petrezselyem a tálaláshoz

Mielőtt összeállíthatnánk az ételünket, meg kell pucolnunk körülbelül 3 kiló vörös burgonyát (ez nagyjából 9 közepes piros burgonya). A krumplit egyforma kockákra vágjuk, és egy nagy tál vízbe tesszük, miközben előkészítjük a többi hozzávalót.

A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk.

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

A hámozott paradicsomot egy tálba öntjük, hozzáöntünk egy csésze vizet. Amennyire tudjuk, villa segítségével összetörjük a paradicsomot.

Ezután hozzáadjuk a zúzott  fokhagymát, az oregánót, a piros paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és az egészet alaposan összekeverjük.

A burgonyáról leöntjük a vizet, majd összekeverjük a paradicsomos masszával. Hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát is, majd az egészet mélyebb, hőálló tálba öntjük.

Elrendezgetjük a tálban a burgonyákat, majd olívaolajat csorgatunk a tetejére. Alufóliával lefedjük, majd körülbelül 45-60 percig sütjük, amíg a kés könnyen át nem szúr a burgonyán.

Ezután leszedjük az alufóliát, és még 15-20 percig sütjük, amíg a nedvesség nagy része elpárolog a paradicsomszószból. Időnként megkeverjük. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház