Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

Esti filmnézéshez vagy baráti összejövetelhez is kiváló választás a sült petrezselyemgyökér, amit leginkább egy könnyed, fűszeres mártogatóssal érdemes kínálni. 

Ha a nassolnivalók közül a sós chipsek hiányoznak a legjobban, akkor érdemes szétnézni a különféle mártogatós receptek háza táján, hiszen számtalan remek alternatíva létezik, amivel kiválhatjuk az olajos burgonyaszeleteket. A petrezselyem gyökere például nem csak húslevesbe való, megsütve is isteni finom, ráadásul az elkészítése is roppant egyszerű, csupán egy finom mártogatósról kell gondoskodni mellé.

Sült petrezselyemgyökér

1 kg petrezselyemgyökér
2 ek olívaolaj
fokhagymás só

A sütőt 210 fokra előmelegítjük.

A petrezselyemgyökeret  megtisztítjuk, majd ízlés szerinti méretűre vágjuk.

Az olívaolajat kikeverjük egy kevés fokhagymás sóval.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd szépen elrendezgetjük benne a petrezselyemgyökereket.

Egy ecset segítségével megkenjük a zöldségeket a fokhagymás olívaolajjal, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 40-45 percig sütjük a sütőben, amíg aranybarna nem lesz a színe.

Könnyed, fűszeres mártogatóssal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház