Hirdetés:

Ha nincs ínyedre a párolt vagy főtt kelbimbó, akkor próbáld meg a baconos, tejszínnel készített verziót, mennyei lesz a végeredmény.

A kelbimbó nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, pedig ha jól készítik, nagyon ízletes tud lenni. Ha szeretnél megbarátkozni az apró káposztára emlékeztető zöldséggel, akkor készítsd el a tejszínes-baconos változatot: a zöldség jellegzetes ízét remekül feldobja a sós, szaftos szalonna, a tejszíntől pedig igazán krémes, selymes lesz az összhatás. Húsok mellé köretnek, de önmagában is tálalhatjuk.

Krémes baconos kelbimbó 

1 kg kelbimbó
20 dkg bacon
3 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt sajt
4 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek vaj
zsemlemorzsa

A kelbimbókat először megtisztítjuk, majd szárukat levágjuk. Megmossuk, papírtőrlővel leitatjuk a nedvességet. Sós vízben 15 percig előfőzzük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tálat kivajazunk, majd megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával.

A bacont egy nagyobb serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt sajt kétharmadát, és a leszűrt, előfőzött kelbimbót.

Felöntjük a tejszínnel, majd sóval, borssal ízlés szerint megszórjuk.

Mikor a tejszín elkezd besűrűsödni, átöntjük a tepsibe, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot, betesszük a sütőbe 20-25 percre, míg aranybarna nem lesz a teteje.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház