Hirdetés:

Egy kevés (vagy nem is olyan kevés) kéksajttal remekül feldobhatod az ételed, legyen szó rántott húsról, gombáról vagy valamilyen zöldségről, gyümölcsről. 

A kéksajt igen megosztó étel, sokan nem szeretik jellegzetes, erőteljes illatát és ízét, de persze bőven akadnak olyanok is, akik épp ellenkezőleg, odáig vannak a nemespenésszel oltott kék színű sajtért. Ha az utóbbi csoportra tartozol, biztosan próbáltad már salátaöntetbe, pizzára vagy tésztaétel szószába keverni, de az almába töltött verziót is feltétlenül érdemes kipróbálni: a savanykás gyümölcs nagyon jól passzol az aromás sajthoz, frissebbé teszi az összhatást, ráadásul az összeállítása is olyan gyors, hogy akár hétköznap, munka után is nyugodtan nekiállhatsz.

Kéksajttal töltött alma

10 savanykás alma
1 ek méz
3 ek citromlé
200 g kéksajt (pl. gorgonzola)
50 g dió
frissen vágott rozmaring
őrült paprika
bors

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az almát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk, majd vágott oldalukkal felfelé egy rácsra helyezzük.

Összekeverjük a mézet a citromlével, majd a gyümölcs vágott oldalát megkenjük a keverékkel.

A sajtot kézzel összemorzsoljuk, majd megtöltjük vele az almát. Ezután megszórjuk az apróra vágott dióval és rozmaringgal, majd ízlés szerint borssal ízesítjük.

A maradék citromos mézzel újra megkenjük az almákat, majd 180 fokon légkeverésen 20-25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház