Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

A citromos tejberizs könnyed, finom desszert, ráadásul semmivel sem komplikáltabb az összeállítása, mint a jól ismert, klasszikus verziónak. 

A tejberizs gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomság, amit sokan ismernek és szeretnek, ám azt talán kevesen tudják, hogy egy kis rafinériával igazán különlegessé is varázsolható. Gyerekkorunk egyik kedvenc édességét többnyire fahéjjal, kakaóval és lekvárral szokás ízesíteni, a mi verziónkban azonban a citrom kapja a főszerepet, és nem főtt, hanem sült formában kerül az aszalta.

Citromos tejberizs

25 dkg jázmin rizs
2 dl tej
1 dl tejszín
2 ek cukor
csipet só
1 darab bio citrom (Fontos, hogy bio legyen, mert a héját is felhasználjuk a sütésnél.)

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Zöldséghámozóval meghámozzuk a citromot, majd a héját egészen vékony csíkokra vágjuk.

Egy kisebb méretű hőálló tálba belerakjuk a rizst, a citromhéjat, hozzáöntjük a tejet, a tejszínt, megszórjuk egy csipet sóval, majd az egészet alaposan összekeverjük.

Fedő nélkül az előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 120 percen keresztül sütjük, 30-45 percenként megkeverve. (Ahogy a tej mennyisége csökken, vékony réteget képez a puding tetején, de nyugodtan keverjük össze.)

Ha kész, a rizs teljesen megfőtt és puha lesz, a puding viszont híg marad. Nem kell megijedni, a lehűlés során meg fog szilárdulni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház