Kezdőlap Köretek Tzatzikis burgonyasaláta a nyár slágere

Tzatzikis burgonyasaláta a nyár slágere

1750
0
Tzatzikis burgonya saláta
FOTÓ: ERIK BERNSTEIN; FOOD STYLING: MAKINZE GORE
Hirdetés:

A burgonya vagy krumplisalátát ezer féle módon szeretjük, még több verzióban készíthető. A mostani receptünk egy igazán könnyed nyárias saláta formájában mutatkozik be. Kellemesen citromos fogás, a titkot viszont a sok kapor adja hozzá. Mitől lesz mégis lágy és krémes? A joghurtos ecetes öntet révén fantasztikusan összeérnek az ízek, a hagyományos ecetes krumplisalátánk így lesz egy kicsit pikánsabb és roppant laktató.

Hozzávalók:

1 kg burgonya
2 uborka
0,5 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek citromlé
2 ek majonéz
½ citrom héja
1 tk. kristálycukor
1 tk őrölt fekete bors
1 doboz natúr joghurt
pirospaprika
kapor

A felaprított burgonyát egy nagy lábos sós vizben tegyük fel főni kb 15 percre. Amikor már puha lett, vegyük le a tűzről, majd öntsük le a vizet és jól csepegtessük le.

Egy nagy tálba öntsük bele az apróra vágott hagymát, fokhagymát, uborkát, adjuk hozzá a joghurtot, citromlét, reszelt citrom héját, egy kis cukrot, borsot és a kaprot. Keverjük össze, majd az egészbe forgassuk bele a kész krumplit.

Tálalás előtt ízlés szerint díszítsük paprikával.

Jó étvágyat kívánunk

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház