A csőben sült tejfölös tésztához tényleg csak néhány otthon fellelhető alapanyag kell, és az elkészítésével sincs túl nagy macera. 

A tésztaételek bármikor jó választásnak bizonyulnak, ha egy egyszerű és gyorsan elkészíthető vacsorára van szükségünk. A csőben sült tésztáknak rengeteg változata van, lényegében az összeset kedvünk szerint variálhatjuk, és dobhatjuk fel különféle extrákkal. Ezúttal egy tejfölös-sajtos tésztát hoztunk, amit pirított baconnal és sonkával is lehet dúsítani.

Hozzávalók

500 g penne száraztészta
500 ml tejföl (20%-os)
200 ml 2,8%-os tej
4 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
300 g trappista sajt (reszelt)
2 gerezd fokhagyma

feketebors (őrölt)

A tésztát forró sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük. (Azért nem szükséges teljesen megfőzni, mert még sütőbe kerül.)

A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a tejfölt, zúzott fokhagymást, sót, borsot, tejet, majd az egészet alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sajt kétharmad részét, ezzel is összekeverjük.

Ha a tésztát lecsepegtettük, akkor mehet bele a tejfölös masszába. Az egészet elkeverjük, és vajjal kikent tálba öntjük. A tésztához a maradék reszelt sajtot is hozzáadjuk.

200 °C  fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük a tésztát. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: