Tökmagolaj télen – nyáron

6 év ago

A főzőtök szezonja már nyáron elkezdődik, a tökök széles választéka azonban ősszel gyönyörködteti a szemet a piacokon, vagy a boltok…

Cukormentes fagyiteszt a Fragolában

6 év ago

Azt talán már mindenki tudja, hogy léteznek cukormentes fagyik is. Sőt, Vannak cukor- és tejmentes, vegán, gluténmentes fagyik is, ha…

Több mint piac: a Liliomkert

6 év ago

Ma már nincs olyan balatoni programajánló kiadvány, amely ne említené meg a káptalantóti Liliomkert piacot. Ma már „sikk” idejárni vasárnaponként.…

Miért kivi a kivi? – Érdekességek és tévhitek egy egészséges gyümölcsről

6 év ago

A kivi nem trópusi gyümölcs, Magyarországon is megterem. A kivit nem ismerték az ókori rómaiak, ez egy 20. században felfedezett…

Csokoládéfesztivál Szerencsen

6 év ago

Ha Szerencset egyetlen képben kellene bemutatni, a szerencsi Rákóczi-várat választanánk a szerencsi Vár csokoládé sorozatból. Szerencshez ugyanis két dolog kötődik…

A gyüttmentek szelíd fesztiválja

6 év ago

A falusi társadalomba nem volt könnyű a beilleszkedés: a máshonnan betelepülőket akár életük végéig is gyüttmentként tartották számon. (Ráadásul a…

A szakácskönyv meséje

6 év ago

A szakácskönyv érdekes műfaj. Különösen amióta nem is lenne rá szükség, hiszen ha kíváncsiak vagyunk egy receptre, csak utánanézünk az…

Modern konyhai eszköz – a 19. századból

6 év ago

A szegénységet mérő kritériumok között a mosogatógép hiánya nem szerepel – ezek szerint még nem olyan elterjedt és alapvető háztartási…

Múzeum, ahol a gasztronómia otthonra lelt

6 év ago

A magyar gasztronómia sok mindenre büszke lehet – arra is, hogy a világon máig egyedülálló módon országos szakmúzeuma van a…

Innen jön a mozzarella!

6 év ago

Valamikor megszokott, manapság különleges látvány a legelő, dagonyázó bivalycsorda. A bivaly ma védett őshonos állatfaj, megmentése érdekében tartását, tenyésztését EU-támogatásokkal…