Currys rántott sütőtök – egy kis őszi bolondozás

Nyakunkon az ősz, a csalóka napsütéses hétköznapokat sűrűn váltják az esős-borús délutánok. Ilyenkor nem mindenkinek van kedve a konyhában sok időt tölteni, mi is érezzük néha; egy meleg ital társaságában kényelmesebb a kanapén beszélgetni a családdal, és ezért keressük a gyors de annál laktatóbb recepteket. A mostani varázslatot nyugodtan tekintsétek alapreceptnek. Hogy miért is? Lehet variálni a fűszereket, tehetsz bele pluszban fokhagymát is, vagy lazább szerkezetű falatkákat kapsz, ha egy pici tejfölt hozzákeversz a tésztához ( akár kaporral megbolondítva), valamint nyugodtan engedd el a fantáziád a mellé készített szósz esetében is. Mi kifejezetten szósz nélkül is imádjuk!

Kb 20 perc alatt kész vagy mindennel – az előkészülettel, a sütéssel is. Ne lepődj meg, ha gyorsabban elfogy, mint amennyi idő alatt elkészítetted és állhatsz is neki az új adagnak!

Hozzávalók

1 bögre sütőtök püré
2 tojás, kissé felverve
1 bögre liszt
1 tk sütőpor
1 tk curry por
1,5 tk só
olaj a sütéshez

A sütőtököt pucoljuk meg, magozzuk ki és főzzük puhára. Ezek után pürésítjük.

Fogj egy közepes tálat, tedd be a pürét, a sütőport, curryport, sót, lisztet és az enyhén felvert tojást. Keverd teljesen simára az így kapott masszát.

Jön a trükk – ezt a masszát nem kell panírozni! Melegítsd fel az olajat és a tészta masszát kanalanként adagold bele, vagy csepegtesd a forró olajba. Mi evőkanállal agadoltuk ki, de aki a kisebb falatkák híve, az nyugodtan más fajta kanállal is próbálkozhat. 2 perc alatt aranybarnára fog sülni, szűrőkanállal ki is veheted és tálalhatod magában, köretként, vagy készíts mellé egy isteni finom mártogatós szószt.

Kész is vagyunk ezzel a finomsággal, akkor fogjunk kezünben egy tányérral, kuckózzunk be a kényelmes kanapénkra, nézzük meg a kedvenc filmünket és élvezzük az életet! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Hanna

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago