Nyakunkon az ősz, a csalóka napsütéses hétköznapokat sűrűn váltják az esős-borús délutánok. Ilyenkor nem mindenkinek van kedve a konyhában sok időt tölteni, mi is érezzük néha; egy meleg ital társaságában kényelmesebb a kanapén beszélgetni a családdal, és ezért keressük a gyors de annál laktatóbb recepteket. A mostani varázslatot nyugodtan tekintsétek alapreceptnek. Hogy miért is? Lehet variálni a fűszereket, tehetsz bele pluszban fokhagymát is, vagy lazább szerkezetű falatkákat kapsz, ha egy pici tejfölt hozzákeversz a tésztához ( akár kaporral megbolondítva), valamint nyugodtan engedd el a fantáziád a mellé készített szósz esetében is. Mi kifejezetten szósz nélkül is imádjuk!
Kb 20 perc alatt kész vagy mindennel – az előkészülettel, a sütéssel is. Ne lepődj meg, ha gyorsabban elfogy, mint amennyi idő alatt elkészítetted és állhatsz is neki az új adagnak!
Hozzávalók
1 bögre sütőtök püré
2 tojás, kissé felverve
1 bögre liszt
1 tk sütőpor
1 tk curry por
1,5 tk só
olaj a sütéshez
A sütőtököt pucoljuk meg, magozzuk ki és főzzük puhára. Ezek után pürésítjük.
Fogj egy közepes tálat, tedd be a pürét, a sütőport, curryport, sót, lisztet és az enyhén felvert tojást. Keverd teljesen simára az így kapott masszát.
Jön a trükk – ezt a masszát nem kell panírozni! Melegítsd fel az olajat és a tészta masszát kanalanként adagold bele, vagy csepegtesd a forró olajba. Mi evőkanállal agadoltuk ki, de aki a kisebb falatkák híve, az nyugodtan más fajta kanállal is próbálkozhat. 2 perc alatt aranybarnára fog sülni, szűrőkanállal ki is veheted és tálalhatod magában, köretként, vagy készíts mellé egy isteni finom mártogatós szószt.
Kész is vagyunk ezzel a finomsággal, akkor fogjunk kezünben egy tányérral, kuckózzunk be a kényelmes kanapénkra, nézzük meg a kedvenc filmünket és élvezzük az életet! Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…