Ebben az ételben az a legjobb, hogy minden hozzávaló ott lapul hozzá a hűtődben. A paraszt tarhonya vagy másnéven a pásztortarhonya igenis lehet finom, felejtsük el a száraz menzai veziót, mutatunk hozzá egy igazán ízletes, szaftos variációt.
A tarhonyát valami oknál fogva méltatlanul keveset használjuk. Amikor mindez tudatosult bennünk, elszégyeltük magunkat, majd gyors nekiugrottunk egy paraszt tarhonya elkészítéséhez. Nem is értjük, miért nem jut eszünkbe gyakrabban, pedig roppant olcsó, finom és laktató is. Ígérjük, ezentúl nem feledkezünk meg róla!
Ha sokakat jól kell lakatnod, de nem akarsz több ezret elverni, akkor a paraszt tarhonya egy igazi segítség lehet számodra!
A krumplit meghámozzzuk, karikákra vágjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot pedig fekszeleteljük.
A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk.
A tarhonyát vékony olajon világos barnára pirítjuk kb. 5-6 perc alatt.
A pirított tarhonyára rászórjuk az őrölt paprikát, a víz felével (1/2 liter) felöntjük és hozzáadjuk a krumplit.
Beleszórjuk a sót, jöhet ezután a pirosarany, a felszeletelt zöldpaprika és paradicsom.
A kiolvasztott szalonnát leszűrjük, és 3-4 evőkanál szalonnazsírral meglocsoljuk a tarhonyát.
Kb. 20-25 perc alatt megfőzzük, a vizet apránként pótoljuk úgy, hogy mire elkészül, ne főjje el a levét, jó szaftos maradjon.
Mikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk a kolbászkarikákat. Egyet-kettőt rottyan, és már kész is!
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…