A májgombócleves a varárnapi ebédek sokszor elmaradhatatlan kelléke. Felejtsük el az instant megoldást, egy házi levesnél nincs is finomabb!
Finom, laktató, tele van zöldséggel, ráadásul nem nagy vasziszdasz elkészíteni. A zöldségleves önmagában is finom, májgaluskával azonban még finomabbá teheted. Ezekben a hideg napokban különösen jól jön majd egy nagy tányér melengető leves. Megmutatjuk, hogyan tudod te is elkészíteni!
A megpucolt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vágjuk egyforma nagyságú karikákra, és olívaolajon a hagymával együtt megdinszteljük, sózzuk, borsozuk, és öntsük fel valamivel több, mint 1 liter vízzel. Morzsoljunk bele két húsleveskockát, és lassú tűzön főzzük fél órán keresztül.
Ezalatt a csirkemájat mossuk meg, és tisztítsuk meg, ha szükséges. Adjuk hozzá a tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk hozzá a pirospaprikát. Annyi zsemlemorzsát keverjünk bele, hogy még könnyű legyen a massza. Fél órát hagyjuk állni. Amikor a zöldségek már puhák, mokkáskanál segítségével szaggassuk a májas keverékből apró gombócokat a levesbe, két-három percig főzzük, és már kész is a mennyei májgombócleves.
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…