Olcsón, gyorsan és finomat. Ez a borsópörkölt szlogenje, ha pedig megjött hozzá a kedved, mutatunk egy receptet is hozzá.
Gyorsan felejtsük el a húst, ugyanis borsóból is nagyon ízletes pörköltet tudunk készíteni, ráadásul jóval könnyedebb fogás, mint a hagyományos húsos étel. A borsóból készült szaftos pörkölt remek megoldás arra is, ha szereted a magyaros ízeket, de a húst inkább hanyagolnád.
A borsó ráadásul egész évben elérhető mirelit formában, és mivel nem nehéz a gyomor számára, nem csak ebédre, de vacsorára is kitűnő választás. Más hüvelyesekhez hasonlóan nagyon gazdag fehérjékben, sőt az emésztést is segíti, és alaposan hozzájárul a serkentéséhez a rostjaival.
Tésztával vagy nokedlivel tálalva a legfinomabb.
A vöröshagymát aprítsuk fel, majd pici olajon dinszteljük meg. Szórjuk rá a pirospaprikát, adjuk hozzá néhány evőkanál vizet, és szórjuk rá a borsót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd főzzük puhára.
Végül keverjük bele a tejfölt, és hagyjuk felrottyanni.
Melegen tálalva finom a borsópörkölt
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…