Hazánkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a füstölőpisztoly, vagyis a Smoking Gun, amivel különféle konyhai fogásokat és italokat tehetünk még különlegesebbé, karakteresebbé.
A füstölő pisztoly 5-6 évvel ezelőtt kezdett népszerűvé válni Nagy-Britanniában, ahol a különféle húsok, halak mellett vajakat, zöldségeket és még koktélokat is aromás füsttel tettek izgalmasabbá. Az éttermekben használt módszerek hamar feltűntek a háztartásokban is és egy füstölőpisztoly segítségével ma gyakorlatilag bárki kipróbálhatja, milyen az, ha egy kicsit feldobja az otthon elkészített ételt. „Ennek az eljárásnak a lényege az utólagos füstölés, vagyis olyan aromákat, esetleg fűszereket juttatunk az ételek környezetébe, amely nem változtatják meg drasztikusan azok ízvilágát és karakterét, hanem pusztán egyedi kontúrt adnak az ételeknek” – hangsúlyozta Simon László, a Sage termékmenedzsere.
A füstölés egy olyan módszer, ami mindenki számára megadja a kibontakozás lehetőségét. Azaz végtelenszámú kombináció és elképzelés létezik és idővel mindenki ki tudja magának kísérletezni a legkedvesebb aromájú füstöt. „A témával ismerkedő gourmeteknek érdemes a tölgyfa forgáccsal kezdeni, mert ez lágyabb füstízt ad a sajtoknak, vagy a különféle húsoknak. A hikorifa forgács pedig erős bacon ízt kölcsönöz az ételnek, így kiváló választás lehet a marha-, vagy sertéshúsok esetében” – tette hozzá a szakember. Az almaforgács ugyanakkor enyhén édeskés illatú, ezért megfelelő lehet a hússzeletek, koktélok, vagy tejszínhabos édességek füstöléséhez.
A füstölőpisztoly működése ráadásul rendkívül egyszerű, pusztán bele kell helyezni az adagolójába a használni kívánt forgácsot, ezt követően pedig óvatosan meg kell gyújtani azt. Az így keletkező füstöt a készülékhez tartozó szilikon csővel lehet elvezetni a kívánt helyre. Annak érdekében, hogy a füst tartósan megmaradjon a füstölni kívánt étel környezetében érdemes egy üvegbúra, vagy átlátszó fólia alatt végezni a füstölést, majd legalább 2-3 percig hagyni kell az üvegbúra, vagy a fólia alatt a füstöt, hogy az étel kellőképpen át tudja venni az elégetett forgács illatvilágát.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…