Pince pörkölt
A pince pörkölt egy gazdag, ízletes magyar étel, melynek legendája egészen a régi időkbe nyúlik vissza. A mondák szerint a pincészek és borászok főzték ezt az ételt a pincékben, ahol a hosszú borászati munka közben jóleső melegséget és táplálékot nyújtott.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tálalás: A pince pörköltet tálald friss kenyérrel, tésztával vagy galuskával. Tökéletes választás egy jó pohár magyar bor mellé.
A pince pörkölt nemcsak az ízeivel, hanem történetével is elvarázsolja az embereket. A legendák szerint a pincemesterek a borászat mellett készítették ezt az ételt, amely a hosszú munkanapokon adott erőt és meleget nekik.
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…