A pizza szerintünk mindenki kedvence, hasonlóan a pizzás csigához. Az biztos, hogyha ezt visszük vendégségbe, akkor sohasem tudunk eleget készíteni belőle.
A kakaós és a pizzás csiga tulajdonképpen csak formájukban és nevükben hasonlít egymásra. Viszonylag hamar elkészíthető, és isteni a tésztája, a végeredményéért pedig odavan mindenki. Készíthetünk hozzá valamilyen salátát, így pedig gyakorlatilag már egy komplett fogás válik belőle.
Mutatjuk, hogyan készítheted el.
Az élesztőt egy csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a felfutott élesztőt, és elkezdjük összegyúrni. Hozzáadjuk az olajat, a maradék cukrot, és simára dolgozzuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, akkor egy lisztezett felületre helyezzük, átnyújtjuk, kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük pizzakrémmel, rászórjuk a felkockázott sonkát, majd a reszelt sajtot, és feltekerjük. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, azután sütőpapírral borított tesibe sorakoztatjuk a lefektetett csigákat. (kb. 20-22 db lesz belőle).
200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt kész is. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…