Pizzás csiga gyorsan házilag

A pizza szerintünk mindenki kedvence, hasonlóan a pizzás csigához. Az biztos, hogyha ezt visszük vendégségbe, akkor sohasem tudunk eleget készíteni belőle. 

A kakaós és a pizzás csiga tulajdonképpen csak formájukban és nevükben hasonlít egymásra. Viszonylag hamar elkészíthető, és isteni a tésztája, a végeredményéért pedig odavan mindenki. Készíthetünk hozzá valamilyen salátát, így pedig gyakorlatilag már egy komplett fogás válik belőle.

Mutatjuk, hogyan készítheted el.

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek kristálycukor
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 tk só
  • 40 dkg liszt
  • 2 ek olaj
  • A töltelékhez:
  • pizzakrém
  • sonka (vagy más felvágott)
  • sajt

Az élesztőt egy csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a felfutott élesztőt, és elkezdjük összegyúrni. Hozzáadjuk az olajat, a maradék cukrot, és simára dolgozzuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, akkor egy lisztezett felületre helyezzük, átnyújtjuk, kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük pizzakrémmel, rászórjuk a felkockázott sonkát, majd a reszelt sajtot, és feltekerjük. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, azután sütőpapírral borított tesibe sorakoztatjuk a lefektetett csigákat. (kb. 20-22 db lesz belőle).

200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt kész is. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

14 óra ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

14 óra ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

14 óra ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

3 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

4 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago