Kezdőlap Cupákos Sütőtökös zeppole – avagy süssünk fánkot olaszosan

Sütőtökös zeppole – avagy süssünk fánkot olaszosan

1009
0
Sütőtökös fánk recept
Fotó:allreceipes.com
Hirdetés:

Fánkból sosem elég, így megnézzük mit tudunk alkotni, ha mindezt sütőtökből szeretnénk kivitelezni. Próbáld ki, hisz se keleszteni, se dagasztani nem kell. Az olasz konyha egyik legkedveltebb alapanyagát gyúrtuk át kicsit, ez egy másik kedvenc receptünk alapja is , amit itt találtok ( https://vajling.hu/hirek/ricottafank-recept/ ).

A teljes elkészítési idő 35 perc, és ebbe a mosogatást is bele tudjuk számolni.

Hozzávalók:

1,5 bögre liszt
1,5 tk sütőpor
1,5 tk só
0,5 tk őrölt fahéj
egy csipet szerecsendió
reszelt sajt
1 bögre sütőtök püré
1/4 bögre cukor
2 db tojás
1 tk vanília kivonat
Olaj a sütéshez

Készítsük el a sütőtök pürét – pulcoljuk meg a tököt, kockázzuk fel, főzzük puhára és pürésítsük.

Egy külön tálban a lisztet, a sütőport, a szerecsendiót és a fahéjat keverjük jól össze.

A ricottát ( vagy bármilyen választott sajtot ), a cukrot, a tojásokat és a vaníliát kicsivel több, mint fél csésze tök pürével keverjük simára. Az így kapott masszát keverjük hozzá a másik tálban lévő száraz hozzávalókhoz. Ezeket alaposan dolgozzuk össze, egy laza tészta masszát kell kapnunk.

Forró olajba egy evőkanállal adagold bele a tésztát. A zeppole titka: 1 perc után fordítsd meg a kis fánk halmot, ha nem fordul meg magától, mert képes rá. Ezután még egy perc kell, hogy barna legyen a másik oldala is, majd szűrővel szedjük ki. Rácson vagy szalvétán hagyjuk, hogy lecsöpögjön róla a felesleges olaj. Kiemelten figyeljetek arra, hogy megfelelő legyen az olaj hőfoka, különben belül puha marad kívül viszont elég.

Miután lecsepegett, tálalás előtt cukros fahéjba forgasd be a fánkokat.

Jó étvágyat kívánunk!

Sütőtökös fánk recept
Foto:allreceipes.com
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház