Szegeden készül az ország legdrágább hambija

Szegeden kapni a világ 10. és az ország legdrágább hamburgerét: november 18-tól 37 990 Ft-ért lesz kapható a különleges fekete buciban készült, wagyu marhahúsos aranyozott hambi. 

Hundredbuck$Burger (magyarul százdolláros) fantázianévre keresztelt hamburger igen borsos ára elsőre talán felhördülésre adna okot, ám amint megtudjuk miből készül a sznobizmussal fenyegető fogás, mindjárt érthetővé válik a dolog: a hamburgerhús a legnemesebb wagyu marha fartőjéből, fokhagymás hízott libamájjal, élő barna szarvasgombával, francia roquefort kéksajttal, portugál vörösborból készült madeira mártással és tintahal tintájával színezett fekete briós zsemlével büszkélkedhet. A luxust tovább emeli, hogy a 25 dkg-os wagyu húst 24 karátos arany lappal vonják be, ami ha ízében nem is, de látványvilágában mindenképpen emeli a fogás színvonalát (na meg az árát).

Forrás: Szeged.hu

Az ország legdrágább hamburgerét a szegedi Famous – Steak, Burger & More étterem jegyzi, ahol egyetemi éveink alatt mi is jó párszor megfordult, ékes bizonyítékaként annak, hogy itt tényleg tudják, hogyan készül a jó hambi. A Hundredbuck$Burger igen borsos ár mellé azért egy üveg Louis Francois pezsgő is jár kísérőképpen, valamint egy adag sült parmezános burgonya és házi készítésű fokhagymás majonéz.

Azokat célozzuk meg, akik nem a legolcsóbbat keresik, hanem a megfelelő hangulatot. Ennek a rétegnek, akik erre költenek, tehát nem csak önmagában a funkcionális étkezésre, nekik kevésbé érződik meg a pénztárcájukon például a járvány” – nyilatkozta Ferkov Lajos, a Famous étterem tulajdonosa a Telexnek.

A magyar luxusburger november közepétől lesz kapható, de naponta csak kettőt fognak belőle készíteni, és a bucihoz előzetes foglalás is szükséges lesz, annak aki megkóstolná.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

3 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

3 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

3 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

6 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

6 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago