Szegeden készül az ország legdrágább hambija

Szegeden kapni a világ 10. és az ország legdrágább hamburgerét: november 18-tól 37 990 Ft-ért lesz kapható a különleges fekete buciban készült, wagyu marhahúsos aranyozott hambi. 

Hundredbuck$Burger (magyarul százdolláros) fantázianévre keresztelt hamburger igen borsos ára elsőre talán felhördülésre adna okot, ám amint megtudjuk miből készül a sznobizmussal fenyegető fogás, mindjárt érthetővé válik a dolog: a hamburgerhús a legnemesebb wagyu marha fartőjéből, fokhagymás hízott libamájjal, élő barna szarvasgombával, francia roquefort kéksajttal, portugál vörösborból készült madeira mártással és tintahal tintájával színezett fekete briós zsemlével büszkélkedhet. A luxust tovább emeli, hogy a 25 dkg-os wagyu húst 24 karátos arany lappal vonják be, ami ha ízében nem is, de látványvilágában mindenképpen emeli a fogás színvonalát (na meg az árát).

Forrás Szegedhu

Az ország legdrágább hamburgerét a szegedi Famous – Steak, Burger & More étterem jegyzi, ahol egyetemi éveink alatt mi is jó párszor megfordult, ékes bizonyítékaként annak, hogy itt tényleg tudják, hogyan készül a jó hambi. A Hundredbuck$Burger igen borsos ár mellé azért egy üveg Louis Francois pezsgő is jár kísérőképpen, valamint egy adag sült parmezános burgonya és házi készítésű fokhagymás majonéz.

Azokat célozzuk meg, akik nem a legolcsóbbat keresik, hanem a megfelelő hangulatot. Ennek a rétegnek, akik erre költenek, tehát nem csak önmagában a funkcionális étkezésre, nekik kevésbé érződik meg a pénztárcájukon például a járvány” – nyilatkozta Ferkov Lajos, a Famous étterem tulajdonosa a Telexnek.

A magyar luxusburger november közepétől lesz kapható, de naponta csak kettőt fognak belőle készíteni, és a bucihoz előzetes foglalás is szükséges lesz, annak aki megkóstolná.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Hűsítő Görögdinnyés Smoothie

Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…

3 hónap ago

Egyszerű nyári felfrissítő: Házi limonádé

Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…

3 hónap ago

Nyári frissítő: Nagyanyánk titkos hideg dinnyelevese

Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…

3 hónap ago

Korábban indult és tovább tart idén a magyar dinnye szezonja az ALDI-nál

Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…

3 hónap ago

Sajtos ropogós a partik sztárja

Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…

3 hónap ago

Különleges reggeli: Zöldséges Quiche

Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…

3 hónap ago