Szinte lehetetlen megmondani melyik az igazi brassói recept, annyiféle változat látott már napvilágot. Fokhagymás szaft, sülkrumpli és husi. Na ez az a recept számunkra, aminek nem tudunk nemet mondani!
Sokszor elcsábultunk már az éttermekben, ha a brassóit pillantottuk meg az étlapon. Sajnos sokszor de rosszul tettük: néha közük sem volt az általunk is kedvelt, ízletes, fokhagymás fogáshoz. Így elkészítettük magunk, hogy kitöröljük azt a temérdek, borzasztó éttermi emléket. És milyen jól tettük!
A legjobb brassói recept szerintünk!
A húst és a szalonnát kockára vágjuk. Egy lábasban kisütjük a szalonnát, majd amikor már üveges, rádobjuk az apróra vágott hagymát és együtt világosra pirítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és fél percig pirítjuk.
Hozzátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, aztán megszórjuk pirospaprikával és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz, a vizet mindig pótoljuk. Amikor a hús már szinte teljesen kész, hozzáadjuk a majorannát. A végén ne csak zsír maradjon a húson, hanem a párolószaft is, ami kb. 1 dl lehet.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, majd olajban vagy zsírban kisütjük. Ezután összekeverjük a hússal. Savanyúsággal tálaljuk!
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…
Egy intenzív edzés után természetes, hogy szervezetünk fáradt, izmaink, ízületeink pedig regenerációra szorulnak. Sportolóként vagy…
A generáltervezési folyamat az építészeti és mérnöki tervezés szinergiáját jelenti. Az összhang és az egymásra…