Szinte lehetetlen megmondani melyik az igazi brassói recept, annyiféle változat látott már napvilágot. Fokhagymás szaft, sülkrumpli és husi. Na ez az a recept számunkra, aminek nem tudunk nemet mondani!
Sokszor elcsábultunk már az éttermekben, ha a brassóit pillantottuk meg az étlapon. Sajnos sokszor de rosszul tettük: néha közük sem volt az általunk is kedvelt, ízletes, fokhagymás fogáshoz. Így elkészítettük magunk, hogy kitöröljük azt a temérdek, borzasztó éttermi emléket. És milyen jól tettük!
A legjobb brassói recept szerintünk!
A húst és a szalonnát kockára vágjuk. Egy lábasban kisütjük a szalonnát, majd amikor már üveges, rádobjuk az apróra vágott hagymát és együtt világosra pirítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és fél percig pirítjuk.
Hozzátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, aztán megszórjuk pirospaprikával és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz, a vizet mindig pótoljuk. Amikor a hús már szinte teljesen kész, hozzáadjuk a majorannát. A végén ne csak zsír maradjon a húson, hanem a párolószaft is, ami kb. 1 dl lehet.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, majd olajban vagy zsírban kisütjük. Ezután összekeverjük a hússal. Savanyúsággal tálaljuk!
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…