Szinte lehetetlen megmondani melyik az igazi brassói recept, annyiféle változat látott már napvilágot. Fokhagymás szaft, sülkrumpli és husi. Na ez az a recept számunkra, aminek nem tudunk nemet mondani!
Sokszor elcsábultunk már az éttermekben, ha a brassóit pillantottuk meg az étlapon. Sajnos sokszor de rosszul tettük: néha közük sem volt az általunk is kedvelt, ízletes, fokhagymás fogáshoz. Így elkészítettük magunk, hogy kitöröljük azt a temérdek, borzasztó éttermi emléket. És milyen jól tettük!
A legjobb brassói recept szerintünk!
A húst és a szalonnát kockára vágjuk. Egy lábasban kisütjük a szalonnát, majd amikor már üveges, rádobjuk az apróra vágott hagymát és együtt világosra pirítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és fél percig pirítjuk.
Hozzátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, aztán megszórjuk pirospaprikával és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz, a vizet mindig pótoljuk. Amikor a hús már szinte teljesen kész, hozzáadjuk a majorannát. A végén ne csak zsír maradjon a húson, hanem a párolószaft is, ami kb. 1 dl lehet.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, majd olajban vagy zsírban kisütjük. Ezután összekeverjük a hússal. Savanyúsággal tálaljuk!
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…