A bolognai spagetti tipikusan az az étel, amit mindenki szeret és ismer, de próbáltátok már a tepsiben sült verziót?
A rakott tészta azért is jó választás, mert nagyon egyszerű az elkészítése, laktató, és ezerféle változik létezik belőle. A klasszikus „menzás” bolognai is jól érzi magát a sütőben: ha már mindennel kész vagyunk tegyünk rá annyi sajtot, amennyit csak elbír, majd toljuk a sütőbe, és várjuk, hogy az ínycsiklandó fogás elnyerje végső ízét és formáját.
A hagymát finomra vágjuk, olajon kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a darált húst.
Amikor a hús kifehéredik, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, megszórjuk bazsalikommal és oregánóval. Ráöntünk egy kevés vizet, majd 15 percig fedő alatt pároljuk.
Közben a tésztát bő, sós vízben felrakjuk főni.
A húshoz hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot, átkeverjük, majd szükség esetén utánfűszerezünk.
A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük. Összekeverjük a szósszal, majd tepsibe öntjük, és bőségesen megszórjuk a reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…