Fotó: DrinksFeed
Imádjuk a gyors és egyszerű, a maga nemében mégis komplex ételeket: a tojással és paradicsommal töltött sütőben készült zsemle például pont ilyen, amely amellett, hogy laktató, még arra is jó, hogy a szikkadt pékárút megmentsük a kukától.
Mi többnyire azokban a receptekben hiszünk, amelyek egyszerű összetevőkből állnak, ám egy kis kreativitással egészen újszerű ételeket alkothatunk belőlük. A tojásos ételek pedig pláne kedvenceink, és bár a sima tükörtojással sincs semmi probléma, a tojással töltött zsemle jóval extrább fogás, amely amellett, hogy reggelire is bőséges, még ebédként is megállja a helyét.
Először a zsemlét leskalpoljuk, majd alaposan kicsipkedjük a zsemle belsejét, arra ugyanis nem lesz szükségünk.
Erre jöhet az előre kisütött bacon, majd egy nagyobb cikkely paradicsom és az apróra vágott petrezselyem.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…