Categories: CupákosReceptek

Töltött kaliforniai paprikák

Egy finom, szaftos töltött kaliforniai paprika olyan laktató és ízes, hogy még köret sem kell hozzá. 

A kaliforniai paprika egész évben kapható a szupermarketekben, így télen sem kell lemondani a zöld, sárga, narancssárga vagy épp bordóspiros színekben pompázó harangalakú zöldségről. Amellett, hogy nyersen, szendvics mellé fogyasztva is nagyon finom, a friss, ropogós zöldség arra is alkalmas, hogy megtöltsük a belsejét. Az elkészítése ráadásul kifejezetten gyors és egyszerű, csupán arra érdemes figyelni, hogy ne tömjünk beléjük túl sok masszát, mert a rizs és a hús is meg fog duzzadni a sütés során.

Töltött kaliforniai paprika

6 kaliforniai paprika
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
50 dkg darált marhahús
20 dkg kockára vágott konzerv paradicsom
1/2 csésze főtt rizs
olasz fűszerkeverék
5 dkg bébispenót
10 dkg sajt
apróra vágott petrezselyem a díszítéshez

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A kaliforniai paprikát hosszában félbevágjuk, a magokat és a hártyát eltávolítjuk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és kívül-belül bedörzsöljük.

Fejjel lefelé sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és körülbelül 15 perc alatt elősütjük. Míg a paprika sül, elkészítjük a töltetéket.

Egy serpenyőben megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált marhahúst.

Ha a marhahús megpirult, leöntjük róla a felesleges folyadékot, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot a rizst, a spenótot, az olasz fűszereket, a sót és a borsot. Egy-két percig keverjük, míg a spenót meg nem fonnyad.

A sütőből kivesszük a kaliforniai paprikákat, és egyenként megtöltjük őket a marhahúsos keverékkel.

Megszórjuk a reszelt sajttal, majd 200 fokon 20 percig sütjük. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

2 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

5 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

5 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago