A reggeli a napunk legfontosabb étkezése, nemcsak megkoronázza az ébredés utáni perceket, de egy ízletes és finom gyors fogás könnyebbé varázsolja a délelőtti időszakot is.
Hoztunk Nektek ezért egy, a gyerekek által is kedvelt napindító újdonságot.
Hozzávalók:
1 cs barna cukor
1,5 csésze vaj
2 ek vizet
1 doboz szeletelt őszibarack (lecsepegtetve)
10-12 szelet kenyér
4 db tojás
1 ek vanília kivonat
őrölt fahéj
1. Vegyünk egy nagy lábast és önstük bele a barna cukrot, a vizet és a vajat. Ezt keverjük össze, majd közepes lángon kezdjük el forralni és főzzük kb 8-10 percig.
2. Egy tepsibe öntsük bele az így elkészült cukor masszát, fontos, hogy lepje el az egészet. Ezután az őszibarackot fektessük egymás mellé, majd erre , mint következő réteg, helyezzük rá a kenyérszeleteket.
3. Egy közepes tálba keverjük össze a vaníliát és a tojásokat. Az így kapott keveréket egyenletesen öntsük rá a kenyérre, majd egy csipet fahéjjal hintsük meg a tetejét, és tegyük 7-8 órára a hütűbe.
4. Másnap sütés előtt leglább fél órával vegyük ki a hűtőből és hagyjuk kicsit állni, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
5. A sütőt 175 C-ra melegítjük , és 25 percig sütjük , amíg a kenyér teteje aranybarna nem lesz. Tálalhatjuk is, jó étvágyat kívánunk!
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…