A reggeli a napunk legfontosabb étkezése, nemcsak megkoronázza az ébredés utáni perceket, de egy ízletes és finom gyors fogás könnyebbé varázsolja a délelőtti időszakot is.
Hoztunk Nektek ezért egy, a gyerekek által is kedvelt napindító újdonságot.
Hozzávalók:
1 cs barna cukor
1,5 csésze vaj
2 ek vizet
1 doboz szeletelt őszibarack (lecsepegtetve)
10-12 szelet kenyér
4 db tojás
1 ek vanília kivonat
őrölt fahéj
1. Vegyünk egy nagy lábast és önstük bele a barna cukrot, a vizet és a vajat. Ezt keverjük össze, majd közepes lángon kezdjük el forralni és főzzük kb 8-10 percig.
2. Egy tepsibe öntsük bele az így elkészült cukor masszát, fontos, hogy lepje el az egészet. Ezután az őszibarackot fektessük egymás mellé, majd erre , mint következő réteg, helyezzük rá a kenyérszeleteket.
3. Egy közepes tálba keverjük össze a vaníliát és a tojásokat. Az így kapott keveréket egyenletesen öntsük rá a kenyérre, majd egy csipet fahéjjal hintsük meg a tetejét, és tegyük 7-8 órára a hütűbe.
4. Másnap sütés előtt leglább fél órával vegyük ki a hűtőből és hagyjuk kicsit állni, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
5. A sütőt 175 C-ra melegítjük , és 25 percig sütjük , amíg a kenyér teteje aranybarna nem lesz. Tálalhatjuk is, jó étvágyat kívánunk!
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…