Desszert

Kókusz és csoki találkozása: bounty palacsinta

Bár a lekvárossal vagy a fahéjassal sincs semmi gond, van az úgy, hogy kicsit extrábbra vágyunk, ilyenkor pedig tökéletes választás a Bounty ízű palacsinta. 

A csoki és a kókusz nagyon menő párosítás együtt, ezt már a Bounty csoki óta tudjuk. Jó hír, hogy ez az ízélmény palacsinta formájában is visszahozható, és ha kicsit macerásabb is, mint megkenni lekvárral, azért még így sem nagy ördöngösség a bounty palacsinta elkészítése.

Többféleképpen is készíthetjük, például úgy, hogy már a tésztába is kakaót keverünk. Forrás: Tube Follow

Hozzávalók

A palacsintához

4 db tojás
40 dkg finomliszt
1 teáskanál só
5 dl tej
1 dl napraforgó olaj

A töltelékhez

4 db tojássárgája
4 ek cukor
2 evőkanál finomliszt
0.5 l tej
2 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg kókuszreszelék

A díszítéshez

20 dkg barackbefőtt (vagy más gyümölcs)
6 ek csokiszósz

A hozzávalókból kikeverjük a palacsintatésztát, pihentetjük, közben pedig nekilátunk a tölteték elkészítéséhez.

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, majd ha simára kevertük mehet hozzá a forró tej is. Jól elkeverjük, beleszórjuk a kókuszt, és lassú tűzön vagy gőz felett besűrítjük.

A tejszínnel hígítjuk, és hozzáadjuk a vaníliás cukrokat.

Ha szeretnénk, készíthetjük vaníliás pudingporból is, amihez kókuszreszeléket és tejszínt is adhatunk.

Miután kisütöttük a palacsintákat, betöltjük a töltelékkel, formára hajtjuk, és csorgatunk rá csokiöntetet. Valamilyen gyümölccsel tálalva még gusztább, és finomabb lesz a végeredmény.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago