Igazi nosztalgikus finomság a habroló, amiből nem csak a cukrászdai változat, de a házilag készült is nagyon finom!
A habroló kicsik nagyok kedvence, tipikusan az finomság, amit szinte kivétel nélkül mindenki szeret. Bár elsőre kissé macerásnak tűnhet az elkészítése, valójában ripsz-ropsz kész, és akkor sincs semmi gond, ha nincs otthon rolóforma.
Csokis vagy vaníliás krémmel is megtölthetjük, ez már csak rajtunk áll. Közeli rokona a sajtroló, azt is érdemes kipróbálnunk!
A leveles vajas tésztát fogjuk, és kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk.
Roló formára feltekerjük a tésztát csiga vonalban úgy, hogy szorosan illeszkedjen az alsó a fölötte lévő sorhoz. Inkább picit fedje a tészta egymást, minthogy rés legyen közöttük, mert akkor a hab kibújik a résen.
Sütőtől függ, hogy mennyi idő alatt teljesül, de a lényeg, hogy közepes hőfokon süssük aranybarnára
Ha kivettük a sütőből, hagyjuk őket kihűlni.
Amíg hűlnek, elkészíthetjük a tölteléket: a tojásfehérjéket verjük fel gőz fölött a cukorral.
Ha elég kemény a hab, akkor betölthetjük a rolókat. Ehhez segítségünkre lehet habzsák, vagy tortadíszítő “nyomó pisztoly”
Már csak a tálalás van hátra, ízlés szerint díszíthetjük porcukorral.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…