A klasszikus csokipuding pont az az édesség, amit szinte kivétel nélkül mindenki szeret, ráadásul létezik egy diétásabb, egészségesebb változata is.
Persze nem arról van szó, hogy ne férhetne bele alkalomadtán egy kis nasi, de vannak olyan desszertek, amiket jóval könnyebb szívvel falatozhatunk. A csokis puding elkészítéséhez eredetileg tej, tejszín, tojás és sok cukor szükséges, ám a vegán, cukornélküli változat lényegében egyik felsorolt alapanyagot sem tartalmazza.
A vegán csokis puding esetében a tojást a kukoricakeményítő növelésével válthatjuk ki, míg a tejet a különböző növényi italokkal, a cukrot pedig a természetes alternatív megoldásokkal érdemes helyettesíteni.
A kakaóport és az étkezési keményítőt egy közepes méretű tálba tesszük, elkeverjük. Hozzáadjuk a vizet és a mandulatejet, majd kézi habverő segítségével addig keverjük, amíg homogén állagot nem kapunk.
Ha ez megtörtént, tűzre tesszük, és folyamatosan kevergetve 7-8 perc alatt sűrűsödésig főzzük.
A tűzről levéve hozzáadjuk az édesítőt és a vanília-kivonatot, alaposan elkeverjük, és poharakba, tálkákba porciózzuk.
A pudingokat 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy alaposan lehűljön, és az ízek is jól összeérjenek. Tálaláskor ízlés szerint gyümölccsel, magokkal, granolával kínáljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…