Forrás: Cookpad
A görhe mintha a feledés homályába merült volna napjainkban, pedig a kukoricalisztből készült desszert olcsó, finom és nagyon-nagyon laktató.
A görhe igazi hagyományos étek, így szinte biztos, hogy akad olyan fiatal olvasónk, aki talán még nem is hallott róla. A főként aratás idején készített desszert igazi kalóriabomba volt, amit az asszonyok előszeretettel sütöttek meg férjeiknek, és vitték ki a földekre. Felhasználását tükrözi a süti megjelenése is, ugyanis nem morzsálódik, és remekül csomagolható, így nyugodtan magunkkal vihetjük akár egy kirándulásra is.
Bár többféle görhe receptet is felénk sodort már az élet, minket egy almás verzió fogott meg a leginkább, amelyben a gyümölcs könnyedsége megfelelően ellensúlyozza az egyébként igen kalóriadús süti töménységét.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…